Prijsanalyse 9/28: BTC, ETH, XRP, BCH, BNB, DOT, LINK, ADA, BSV, CRO

Bitcoin en altcoins kunnen op korte termijn een paar wegversperringen raken omdat ze een stijve weerstand boven het hoofd hebben, maar het totale traject blijft bullish. Bitcoin (BTC) steeg op 27 juli boven de $10.000 en heeft zich sindsdien boven dit niveau gehandhaafd. Gegevens tonen aan dat deze streep van 63 opeenvolgende dagen van sluitingen boven het $10.000 niveau een nieuw record is.

Dit toont ook aan dat het niveau nu een sterke steun is geworden na eerder te hebben gehandeld als een stijve weerstand. Stieren hebben consequent dips gekocht tot en onder $10K en dit psychologisch belangrijke niveau kan nu fungeren als een vloer voor de lancering van de volgende etappe van de uptrend.

Op dit moment lijkt het erop dat de monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen die over de hele wereld zijn genomen, de aantrekkingskracht van cryptocrèmes hebben vergroot nu beleggers op zoek gaan naar alternatieve beleggingsmogelijkheden om hun portefeuille te beschermen tegen de daling van de fiatvaluta. Met minder dan 2,5 miljoen Bitcoin Machine die nog gedolven moet worden, kan de schaarstefactor al snel een rol gaan spelen naarmate de vraag van institutionele beleggers aantrekt.

Kan Bitcoin en altcoins, na weken van neerwaartse prijsactie en korte consolidatieperiodes, voortbouwen op de bullishness van de afgelopen dagen om de opleving te hervatten?

Laten we de grafieken analyseren om erachter te komen.

BTC/USD

Bitcoin is op dit moment range-bound tussen de uptrend lijn en de overhead weerstand op $11.178. De vlakke voortschrijdende gemiddelden en de relatieve sterkte-index net boven het middenpunt suggereren een paar dagen van consolidatie.

De beren zullen een stijve weerstand opzetten in de zone tussen het 50-dagen eenvoudig bewegend gemiddelde ($11.097) en de downtrend lijn. Als de koers van een van de twee weerstanden wegvalt, zullen de beren proberen om de koers onder de uptrend lijn te laten zakken.

Als ze daarin slagen, kan het BTC/USD-pair zakken naar de kritische steun op $9.835. De verkoop kan intensiever worden als deze kritische steun wegvalt.

Echter, tijdens de volgende dip, als het pair van de uptrend lijn afstoot, zullen de stieren nog een poging doen om de koers boven de overhead weerstand te duwen en de uptrend te hervatten. Het eerste doelwit op de upside is $12.048 en daarboven $12.460.

ETH/USD

Ether (ETH) is gestegen tot boven de dalende trend en de stieren proberen nu de prijs boven het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($362) te duwen. Deze up-move suggereert dat de verkoopdruk is afgenomen.

Als het ETH/USD-paar breekt en sluit (UTC-tijd) boven de 20-dagen EMA, is een snelle rally naar de 50-dagen SMA ($385) mogelijk.

De beren zullen proberen de zone te verdedigen tussen de 50-dagen SMA en $395 en als de koers van deze weerstand afwijkt, kan het pair een paar dagen aan het bereik gebonden blijven.

Een breakout van $395 zal echter de mogelijke hervatting van de uptrend signaleren met een koersdoel van $488.134.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als het pair afwijkt van de huidige levels en de beren de prijs onder de kritische steun laten zakken op $308.392.

XRP/USD

De stieren proberen XRP te ondersteunen boven de 20-dagen EMA ($0.244). Als ze deze taak kunnen volbrengen, is een verhuizing naar $0.26 mogelijk. De beren zullen proberen deze weerstand te verdedigen en de 50-dagen SMA ($0.263) die er net boven staat.

Als de prijs van $0.26 daalt, kan het XRP/USD-paar nog een paar dagen aan het bereik gebonden blijven. Hoe langer de tijd die in de consolidatie wordt doorgebracht, hoe sterker de uiteindelijke doorbraak zal zijn.

Een break boven de 50-dagen SMA zou kunnen resulteren in een rally naar $0.303746 en als deze wordt gekruist, zou het pair kunnen opschuiven naar $0.326113. De trend zou negatief kunnen worden als de beren de koers onder de recente dieptepunten laten zakken naar $0.219712.

BCH/USD

De sterke bounce in Bitcoin Cash (BCH) heeft het boven de 20-dagen EMA ($228) geduwd. Deze opwaartse beweging suggereert dat de onmiddellijke dreiging van een storing onder de $200 ondersteuning is afgenomen.

De stieren zullen nu proberen om de prijs boven de downtrend lijn en de bovengrondse weerstand bij $242 aan te drijven. Boven dit niveau zou de 50-dagen SMA ($254) kunnen fungeren als een weerstand, maar wanneer deze wordt overschreden, kan de rally zich uitbreiden tot $280.

De 20-dagen SMA vlakt af en de RSI is gestegen tot het 50 niveau, wat een mogelijke verandering in de trend op korte termijn suggereert. Als de koers daalt van $242, zou het BCH/USD-paar een paar dagen kunnen consolideren voordat het een trending move start.

BNB/USD

Binance Coin (BNB) brak boven de 20-dagen EMA ($25.52) op Sep.26 en is blijven stijgen. Het volgende doel is het 50% Fibonacci retracement niveau van $27.7542.

De beren zullen proberen om de opwaartse beweging op dit niveau te vertragen, maar als de volgende dip rebounds van de 20-dagen EMA, zal het suggereren dat de correctie zou kunnen worden over.

Boven $27.7542, kan de up-move uit te breiden tot de 61.80% Fibonacci retracement niveau van $29.0886 en vervolgens naar de 78.6% retracement niveau van $30.9884.

In tegenstelling tot deze aanname, als het BNB/USD-paar de richting omkeert van de huidige niveaus en breekt onder de voortschrijdende gemiddelden, zal een hertest van $22.10 op de kaarten staan.

DOT/USD

Polkadot (DOT) draaide zich om van $4.1152 op 27 Sep. en de stieren proberen nu de prijs boven de 20-dagen EMA ($4.60) te duwen. Een onderbreking boven deze weerstand zal suggereren dat de correctie misschien voorbij is.

Het eerste doelwit op de kop is $4.9210 en daarboven zou het DOT/USD-paar tot $5.5899 kunnen stijgen. Als het paar van een van beide niveau’s afslaat, is een paar dagen van bereik-gebonden actie mogelijk.

Echter, als de stieren de prijs boven de $5.5899 kunnen duwen, zou een hertest van de recente hoogtepunten op $6.8619 op de kaarten kunnen staan.

Deze positieve kijk zal ongeldig zijn als het paar zich onder de $4-$3.5321 support zone bevindt.

LINK/USD

De beren verdedigen de 20-dagen EMA ($10,76) maar de stieren staan niet toe dat Chainlink (LINK) onder de $10 blijft. Dit suggereert dat de stieren zich ophopen rond de huidige niveaus en deze krappe consolidatie verhoogt de kans op een pauze boven de 20-dagen EMA.

Als de stieren de prijs boven de $11.199 kunnen duwen, kan de neerwaartse trend mogelijk voorbij zijn. Het volgende doelwit op de kop is $13.28 en als de stieren de prijs boven deze weerstand kunnen duwen, kan de up-move $17.77 bereiken.

Echter, als de beren de $13.28 weerstand verdedigen, kan het LINK/USD-paar zich terugtrekken en een paar dagen aan het bereik gebonden blijven. De vlakke moving averages en de RSI in de buurt van het 50 niveau geven ook een mogelijke consolidatie aan. Deze bullish view zal ongeldig zijn als het paar afwijkt van de huidige levels en breekt onder de $6.90 support.

ADA/USD

De hulpverzameling in Cardano (ADA) schommelde boven de 20 dag EMA ($0.094) op 25 Sep. en de stieren proberen nu om de prijs boven de 50 dag SMA ($0.109) te duwen. Als zij slagen, zal het voorstellen dat de neerwaartse trend is gebeà „indigd.

De 20-dagen EMA komt geleidelijk aan opduiken en ook de RSI is in het positieve gebied gestegen, wat aantoont dat de stieren een comeback maken. Als het ADA/USD-paar uitbreekt en sluit (UTC-tijd) boven de 50-dagen SMA, kan de up-move oplopen tot $ 0,1280.

Echter, als het paar van de huidige niveaus afwijkt, zullen de stieren proberen om de dip naar de 20-dagen EMA te kopen. Een sterke bounce van deze steun zal suggereren dat het sentiment positief is geworden.

Deze weergave zal worden genegeerd als het paar weigert en breekt onder de 20-dagen EMA. Zo’n beweging kan de recente dieptepunten opnieuw testen op $0.0755701.

BSV/USD

Bitcoin SV (BSV) brak boven de 20-dagen EMA ($165) op Sep. 26 en de stieren proberen nu de prijs boven de 50-dagen SMA ($182) te duwen. De beren zullen echter waarschijnlijk een grote uitdaging vormen bij deze weerstand.

Als de prijs afwijkt van de 50-dagen SMA en breekt onder de 20-dagen EMA, zullen de beren opnieuw proberen om het BSV/USD-paar onder de $146.20-$135.00 steunzone te laten zinken.

Echter, de RSI is gestegen in het positieve gebied en de 20-dagen EMA probeert op te komen, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben.

Als de stieren de prijs boven de 50-dagen SMA kunnen opdrijven, kan het paar tot $208.10 en dan tot $227 bewegen.

CRO/USD

De stieren proberen Crypto.com Coin (CRO) boven de 20-dagen EMA ($0.157) en de weerstandslijn van de dalende driehoek te drijven. Als ze slagen, zal het de bearish setup ongeldig maken.

Door het falen van een bearish setup vallen verschillende agressieve beren die te kort zijn geschoten om te anticiperen op de dalende prijzen. Ze worden dan gedwongen om hun posities op een hoger niveau te dekken, waardoor een rally wordt aangewakkerd.

In dit geval, als de koers sluit (UTC-tijd) boven de driehoek, kan het CRO/USD-paar omhoog gaan naar $0.183416 en daarboven naar $0.191101.

In tegenstelling tot deze aanname zullen de beren, als het pair afwijkt van de 20-dagen EMA of de weerstandslijn, opnieuw proberen de koers onder de $0.144743 te laten zakken. Als ze slagen, zal het bearish reversal patroon voltooid zijn en kan dit resulteren in een diepere correctie.

De standpunten en meningen die hier worden geuit zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Cointelegraph. Elke investering en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee. U moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

De marktgegevens worden verstrekt door de HitBTC beurs.

14. Oktober 2020